Husförsäljningen saboteras

Jag har fått en fråga om hur det går med försäljningen och jag kan knappast ljuga och säga att det går bra.
För bra gör det verkligen inte.
Vi har en spekulant som håller på å strular lite.

Han håller på å mailar vår mäklare och skriver som att han är från både juristbyrån, kommunen, konsumentverket m.fl. Och skriver att vår mäklare ska frånsäga sig uppdraget(att sälja vårat hus) eftersom hon ''ljuger om dolda fel''. Den här killen har alltså fått för sig att huset skakar när bussen går förbi, vilket inte stämmer. Vi har bott här i över ett år och har inte känt av någon skakning en endaste gång!
Han har mailat till alla spekulanter och skrivit om att huset har så många fel bla bla bla, det skakar osv. Detta har fått 3 intresserade spekulanter att tappa intresset. Han förstör även budgivningen genom alla sina mail och telefonsamtal om 'alla fel' det är på huset!
Igår fick jag ett mail från vår mäklare där hon vidarebefodrade ett mail som han skickat till henne( under ett annat alias, han har flera olika namn som han använder sig av), där det står att hon har blivit polisanmäld för GROVT BEDRÄGERI. Han skrev även med något dirarienummer, och att om hon frånsäger sig uppdraget så kommer polisen att lägga ner anmälan.
Jag och Thomas börjar bli väldigt trötta på atll vad den här människan hittar på, och sen att han dessutom har anmält henne för grovt bedrägeri(WTF lixom?!?!), det accepterar vi inte. För även om det nu mot förmodan skulle finnas fel på huset, s.k. dolda fel, så är det inte mäklarens ansvar att informera eventuella köpare om det, där är VÅRT ansvar som ÄGARE.. Och eftersom han har skickat så mycket konstiga mail så ringde Thomas igår till polisen för att ta reda på om det överhuvudtaget finns någon anmälan med det dirarienumret. Han fick först prata med en i växeln och berättade lite kort om allt som hänt. Hon sa då att hon tyckte att vi borde göra en anmälan gentemot honom, pga diverse brott. Hon sa även att det vore bra om vi sparade alla mail och så, och det har vi ju självklart gjort! Sen blev vi kopplade till en polisstation, för hon i växeln kunde inte kolla om det fanns någon anmälan. Thomas pratade med ytterligare en polis och berättade återigen lite kort vad som har hänt. Den polisen skulle kolla upp det här med anmälan och även han rekomenderade att vi skulle göra en anmälan.
Vi har väldigt bra kontakt med vår mäklare och vi har alltid pratats vid efter såna här mail. Imorgon är det ju visning igen, så då tänkte vi ta upp det här med henne innan visningen börjar så att säga.

Och hur vi vet att det är samma person, eller ja, hur vi kan anta att det är samma person är för att kommuner och viktiga instanser såsom juristbyrån, inte använder sig av gmail. Samtliga mail som kommer från alla dessa instanser(i mailen då) har gmail.com och nu det sista hade googlemail.com.. Så att mailen faktiskt skulle komma från dessa instanser finner vi föga troligt.

När vi hade den andra visningen (första var på en söndag, andra på en måndag), så var den här killen den enda som var ensam uppe hos min svärfar, för vår mäklare hann inte springa upp efter honom, för hon stod och pratade med en annan spekulant. Tråkigt nog så försvann det en sak från min svärfar, som vi inte märkte förns på torsdagen efter. Min svärfar hade då klagat på att han inte hade några tv kanaler och Thomas gick upp för att kolla.
Han tog ut behållaren som man sätter in i tv'n och såg att själva boxer kortet var borta och frågade då hassan vart kortet var. Hassan som är 73 år hade ingen aning om att det ens fanns ett kort där i, så han hade ju dessutom ännu mindre koll på VART kortet var nu. (haha) då fattade vi att kortet har blivit stulet. Någon(han!) har alltså tagit ut behållaren ur tv'n och sen tagit ut kortet och sen satt tillbaka behållaren. Så jävla lågt!! Vi pratade med Boxer och sa till dom att INTE spärra kortet, för då går det inte att spåra.. Men något rikspucko där på Boxer hade spärrat kortet i alla fall. Så nu kan vi omöjligt spåra det, det hade varit bra för att sedan kunna göra en polisanmälan.. Men men.. Nu blev det som det blev..
Och inför förra visningen var jag noga med att säga till hassan att han måste gömma AAAALLLLTTT som går att sno typ... Fjärrkontroller,laddare,bärbara telfoner osv osv... Riktigt tråkig att man ska behöva göra så, men tyvärr så är det ju så att vissa folk är idioter... =(

Vi har som sagt en visning igen imorgon, och jag ska snart sätta igång och rensa och städa. Det går ganska fort, eftersom vi nu har vanan inne! ;-) haha...

Så för att svara på hur det går med försäljningen i en mening: Inte så bra.
Men varken vi eller vår mäklare tänker sluta med försäljningen, bara för att det här puckot håller på.
Varför han håller på är för att han vill få köpa huset, så billigt som möjligt.
Hans högsta bud ligger ca 850 000 kr under utgångspriset, så det är inte aktuellt ens!
Riktigt tråkigt, men vi ger inte upp för det! Allt han gör, innebär bara att vi måste kämpa ännu mer! =)

Avslutar detta tråkiga inlägg med en bild på mig som Stephie hade i sin kamera, som hon tog tidigare i år... =)


Kommentarer
Postat av: vaniljlatte

Vilken typ!! Kan man inte kolla upp honom mot ip-nummer också? då är det ju ännu mer säkert att det är han? eller?



Hoppas verkligen han ger sig snart! och det där med boxerkortet hos svärfar.. fy vad tråkigt!! :(



jättefin bild på dig dock :)

2008-12-13 @ 16:48:24
URL: http://vaniljlatte.blogspot.com
Postat av: Annika

Vilken GALNING!!! Polisanmäl honom!!



Säg ifrån er allt vad mailingslistor isamband med husförsäljningen, så att han inte kan förstöra mer.



Håller alla tummar o tår förmorgondagens visning! Lovar hojta till om jag inte hittar klänningen i Göteborg!



Varma Luciakramar!!

2008-12-13 @ 17:55:31
URL: http://duracellmamman.se/wordpress/
Postat av: linda

Tråkigt att någon idiot ska behöva förstöra så!

Hoppas ni får huset sålt och attt personen åker ditt så att det skriker om det!

Men ang boxer, jag skulle ringa igen och skälal ut dem rejält så kanske det går att öppna. De har gjort fel och ska rätta till det. Eller det kanske inte går?

2008-12-13 @ 18:13:10
URL: http://lilomeandmylife.blogg.se/
Postat av: Husköparen

tst"Måste ju berätta om min virrpanna till svärfar! Haha! Haha!" så skrev du. Slarvade han bort kortet själv kanske. Är det visning ska man ha koll själv då allt kan bli stulet, men vi har aldrig haft Boxer och din svärfar är ju 78.



Ägaren som bott där innan er och byggt till/på huset, sa att det skakar, precis när vi höll på att köpa detta underbara hus av finländaren som aldrig bott där. En granne som är gamla bekanta till oss verifierade och sa att kommunen är inkopplad, kommunen bekräftade och som ni fick veta är detta offentlig handling. De som sålde till er visste om detta och ni sålde själva efter ett år, det verkade lite mystiskt.



Er mäklare var med när ni köpte och visste om felet. Problemet var att ni var så högt belånade runt 4 miljoner för ett hus med dolda fel. Vi var rädda att huset skulle rasa då det står på lera med 18 pelare.

Att era grannar förnekade kan vi förstå då dom inte ville ha problem, men dom ville inte ha utlänningar och hjälpte oss på alla sätt att köpa. Vi träffas ibland så det var bra att vi fick se detta.

Att lura på folk ett skakande dyrt hus är inte snyggt så fler blev engagerade i detta som är mäklarnas fel, inte ert, därför anmäldes KB.

Men vi släppte ärendet för er del då vi tyckte synd om er, som ägde ett halvt fullbelånat hus att betala mkt på.

Ni visste ju vad jag hette och svärfar hade min mailadress, så fattades ett boxerkort var det bara att fråga. Vi har bara gratiskanaler och hade ingen boxerinsats till, dessutom är vi inte direkt fattiga precis.

Vi ville naturligtvis betala det huset var värt med alla fel som mäklaren teg om. Tyvärr blev ni lurade när ni köpte, vi underhandlade med er långivare för ett ackord men det gick inte då vi kunde lösa alla lån.

Be svärfarsan sända ett mail om ni vill ha hjälp för det är finnen och hans mäklare som har lurat er.

2011-10-06 @ 22:13:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0